Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Χειμωνιάτικα ζεστά παγωτά. Πανεύκολα, εντυπωσιακά, διαιτητικά και πεντανόστιμα!

Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε..


 



Καλημέρα και καλή εβδομάδα helioloustes.... πάμε σήμερα να φτιάξουμε τα γνωστά για τη νοστιμιά και τις λίγες θερμίδες, υγιεινά χειμωνιάτικα χρωματιστά παγωτά από μαρέγκα... τα παιδιά τρελαίνονται... και οι μεγάλοι ακόμα περισσότερο.
Είναι ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο και για παιδικά πάρτυ..Και πιστέψτε με, γίνονται ανάσπαστα και.. ανάρπαχτα από όλους...Είναι εύκολα και γίνονται με τον γνωστό τρόπο του http://elenitsagka.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html... δηλαδή με τη συνταγή από τα γλειφιτζούρια από μαρέγκα...η διαφορά εδώ είναι ότι αγοράζουμε από του σούπερ μάρκετ χωνάκι -υπάρχουν παντού ακόμα και τον χειμώνα-.



ΥΛΙΚΑ:
δύο κουτιά χωνάκια παγωτού
ασπράδια από δέκα αυγά
450 gr ζάχαρη
4-5 βανίλιες
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
χρώμα ζαχαροπλαστικής
εσανς φραούλας, ή πορτοκάλι ή βανίλια ή ότι σας κάνει κέφι...


ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!



Φτιάχνουμε τη μαρέγκα όπως στο http://elenitsagka.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

χτυπάμε τη μαρέγκα μας

Βάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου αλουνινόχαρτο. 
Ντύνουμε τη σχαρα με \
αλουμινόχαρτο

Κάνουμε μικρές τρύπες και τοποθετούμε μέσα σε αυτές τα χωνάκια. Βάζουμε την μαρέγκα -με χρώμα ή χωρίς με εσανς ή χωρίς- μέσα στο κορνέ και σχηματίζουμε πάνω στα χωνάκια μικρά χειμωνιάτικα παγωτά...
τρυπάμε το αλουμινόχαρτο
και τοποθετούμε όρθια τα
χωνάκια

αν η διαδικασία με το αλουμινόχαρτο σας φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να βάλετε τη μαρέγκα στα χωνάκια και να τα τοποθετήσετε  σε ταψί στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Σε αυτή την περίπτωση ίσως να γίνουν λίγο όρτσα τα παγωτάκια αλλά και πάλι ωραία και νόστιμα θα είναι...Τα ψήνετε στον αέρα στου 80 βαθμούς. Μην ανησυχήσετε για τα χωνάκια. δεν παθαίνουν τίποτα στον φούρνο. Καλή επιτυχία helioloustes....


Βάζουμε στο κορνέ τη
μαρέγκα μας

Δημιουργούμε με το κορνε μικρά
"παγωτάκια"πάνω στα χωνάκια
τα βάζουμε προσεχτικά στον φούρνο
διατηρούνται σκεπασμένα για περισσότερο από ένα μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: