Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εθιστικά, μεθυστικά, μοναδικά, ΜΑΚΑΡΟΝ!!!

Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε....

... "σε γλυκά να βρισκόμαστε!!"
Εθιστικά υπέροχα μακαρόν!!!


Hello Helioloustes.... Νομίζω ήρθε η ώρα για τα υπέροχα μακαρόν...Τα γαλλικά μακαρόν... αυτά με την γέμιση μακαρόν... τα χρωματιστά προκλητικά και εντελώς εθιστικά μακαρόν... Μου έλεγαν ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις... ότι πρέπει λέει να κάνεις σεμινάρια... ότι δεν υπάρχουν σπιτικά... Εμείς όμως τα κορίτσια στον 'Ηλιο τολμάμε.. και επειδή η ζωή βοηθάει τους τολμηρούς, τα καταφέραμε... και το βραβείο μου το πήρα από τα δίδυμα..."μμμ είναι το καλύτερο γλυκό τηθ ζωήθ μου..." είπαν και φυσικά τα εξαφάνισαν....
μακαρόν χωρίς χρώμα... ίδια γεύση...
Απλά ήθελε λίγη μελέτη το θέμα... διάβασα αρκετά είναι η αλήθεια.. περίπου ένα τέταρτο και τόλμησα και πέτυχα και σας μεταφέρω τη συνταγή για να απολαύσετε υπέροχα νόστιμα μακαρόν...και για να εισπράξετε ατελείωτα συγχαρητήρια και μπράβο....

ΥΛΙΚΑ
50 gr ασπράδι αυγού
20 gr ζάχαρη κρυσταλλική
60 gr αμύγδαλα
90 gr ζάχαρη άχνη
εσάνς βανίλια ή 2 βανίλιες\
χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά γιατί και τα ασπρα είναι τέλεια)

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 gr ζάχαρη άχνη
35 gr γάλα φρέσκο
εσάνς λεμόνι ή πορτοκάλι, ή τριαντάφυλλο ή ότι κάνετε κέφι... εμένα μου αρέσει πολύ το λεμόνι

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
κοσκινίζουνμε την αμυγδαλόσκονη 

Όλοι οι Γάλλοι ζαχαροπλάστες λένε να βάλουμε αμυγδαλόσκονη... Πήγα και εγώ να πάρω αμυγδαλόσκονη και κάνει... ακούσατε ακούσατε 25 ευρώ το κιλό... μμμμ σιγά σκέφτηκα θα κάνω εγώ τα αμύγδαλα,... σκόνη!!! Λοιπόν Helioloustes θα βάλετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με την άχνη... και θα βγει μία αμυγδαλόσκονη σούπερ... πολύ πιο απαλή από την έτοιμη..
ανακατέυουμε πολύ απαλά την
αμυγδαλόσκονη στη μαρέγκα
βάλτε λίγο παραπάνω αμύγδαλα όμως γιατί στο κοσκίνισμα μερικά δεν θα περάσουν... και θα τα πετάξουμε...και αυτά που δεν θα περάσουν είναι 5-10 gr. Οπότε βάλτε 65-70 gr αμύγδαλα. Κοσκινίζουμε λοιπόν τα αμύγδαλα με την άχνη. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ το ασπράδι (αρχικά το ασπράδι στο δυνατό) και αφού γίνει μαρέγκα προσθέτουμε τη 
κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε με μικρή ταχύτητα μέχρι να γιαλίσει το μείγμα και να σχηματίζονται κορυφές,  να στέκεται δηλαδή. Πέντε λεπτά χτύπημα είναι αρκετά. Προσθέτουμε την βανίλια μας. και σταματάμε το χτύπημα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγο χρώμα (αν θέλουμε). Στη συνέχεια ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε πολύ πολύ πολύ ΑΠΑΛΑ για να μην κάτσει η μαρέγκα. 
έτοιμα τα μειγματα για το κορνέ
Γεμίζουμε το κορνέ μας και σχηματίζουμε μικρούς κύκλους πάνω στη λαδόκολλα.
τα αφήνουμε 40-60 λεπτά πριν
τα βάλουμε στον φούρνο
Τα αφήνουμε για 40-60 λεπτά εκτός φούρνου μέχρι να γίνει λίγο πιο σκληρό στο πάνω μέρος.  Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο μας στους 150 βαθμούς . Αφού σχηματιστεί η κρούστα τα βάζουμε στον φούρνο -150 βαθμούς- στον αέρα για 15 -18 λεπτά... εξαρτάται από τον φούρνο σας... και είναι έτοιμα!!!! Tα βγάζουμε από τη λαδόκολλα όταν κρυώσουν.
αλείφουμε τη γέμιση

Για τη γέμιση χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο, την εσάνς και το γάλα, όλα μαζί, και είναι έτοιμη και αυτή... και μετά βάζουμε λίγη πάνω σε κάθε μακαρόν και το σκεπάζουμε με ένα άλλο μακαρόν...Τώρα που το σκέφτηκα και τα αναπόλησα πάω να χτυπήσω κάνα δυο... ΚΑΛΗ επιτυχία helioloustes... 


μόλις βγήκαν από τον φούρνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: